HUKUKİ DANIŞMANLIK NEDİR?

Hukuki danışmanlık hizmeti nedir

Kısacası, hukuki danışmanlık, bir avukatın konut sakinlerini ve firmaları yetkinlik konularında bilgilendirmesi veya eğitmesidir. Avukat hem saf insanlara hem de yetkili kişilere sorunu çözmeleri için yardımcı olur. Yetkili danışmanlığın kapsamı, başından sonuna kadar her şeyi içerir. Olası durumların analiz edilmesini, atılacak en iyi adımlara karar verilmesini, bireye fayda veya zarar sağlayacak durumun değerlendirilmesini ve nasıl tepki verileceğinin belirlenmesini içerir. Yetkili danışmanlık tıbbi muayeneye benzer. Yetkin koşullarla ilgili sorunlarınız varsa yetkin danışmanlık hizmeti almalısınız. Bu, sorunların ortaya çıktığı veya çıkacağı durumlarda sağlık hizmeti sağlayıcınızın tavsiyesine başvurmaya benzer. Bu, er ya da geç gerçekleşecek durumlara karşı önleyici tedbirler almanızı sağlar. Olaylar analiz edildiğinde çözümün bulunması da muhtemeldir.

Yetkili danışmanlık nedir?

Türkiye’de sadece avukatlar hukuki danışmanlık vermeye yetkilidir. Avukat dışında hiç kimse tarafından yetkili danışmanlık adı altında size verilen bilgilere güvenmeyin. Aksi takdirde haklarınızı geri dönülmez şekilde kaybedebilirsiniz. Bu konularda yetkin tavsiyeler verebilecek uzmanlığa sahip avukatlar yıllarca eğitim almış ve kendilerini mesleklerine adamış kişilerdir. Barolar da onları desteklemektedir. Hukuki danışmanlık için yalnızca profesyonel avukatlara danışılması gerektiğini yinelemek isteriz.

Avukat ücretleri nasıl belirlenir?

Bir avukata ne kadar ödemeniz gerektiğini tam olarak belirleyemezsiniz. Sorun herkes için farklıdır. Yetkili danışmanlık için yapılan ödeme de şeffaf değildir.

Avukatlık ücreti üç şeye bağlıdır. Bu üç tür avukatlık ödemesi; avukatlık ücret sözleşmesinden doğan akdi avukatlık ödemesi, karşı vekalet (sonuca bağlı olarak karşı tarafça ödenecek vekalet ücreti) ve icra vekaletidir (mahkeme kararına istinaden karşı taraftan tahsil edilmek üzere takip açılması). Avukatlık ücretinin nasıl hesaplanacağına ilişkin detaylı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hukuki danışmanlık nedir?

Bu alanda deneyim sahibi bir avukatın hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bir işyeri kazası geçirmiş olabilirsiniz ve deneyimli bir işyeri kazası avukatından tavsiye almak isteyebilirsiniz. İşçi haklarını ilgilendiren davalar söz konusu olduğunda da bir iş avukatına danışmak en iyisidir. Eviniz, arsanız veya tarlanız gibi taşınmazlarla ilgili konularda bir gayrimenkul avukatına danışmalısınız. Taşınmazınızla ilgili tapu iptal davası veya kiracı tahliyesi gibi herhangi bir sorununuz varsa, bir emlak avukatına danışmanın zamanı gelmiş demektir.

Aşağıdakileri göz önünde bulundurun: fesih ve boşanma Bu gibi sorunlar ortaya çıktığında, bir boşanma avukatından yardım almak en iyisidir. Boşanmada mal paylaşımı gibi konular Bu alan nafaka ve velayetin değiştirilmesini de içerir. Profesyonel bir miras avukatı, mirastan feragat, miras paylaşımı, vasiyetname, mirastan mal kaçırma gibi konularda da tavsiyelerde bulunabilir. Bu yöntem size tüm süreç boyunca yardımcı olacak profesyonel bir hukuk hizmeti sağlayacaktır.

Davalar ne kadar sürer?

Sakinlerimiz bu soruyu sık sık soruyor. Ne yazık ki bu sorunun net bir cevabı yok. Davanın uzunluğu, mahkemelerdeki iş yüküne, görülecek davanın türüne ve toplanması gereken delillere bağlı olacaktır.

Son uygulamalar, dava açarken belirli bir son tarih almanızı gerektirmektedir. Bu hedefte davanın sonuçlandırılması için zaman çerçevesi belirlenir. Bu son tarihler mutlak değildir ve genel olabilir. Yargılama süresi yukarıda listelenen parametrelere bağlı olarak uzatılabilir veya kısaltılabilir. Büyüleme süreci de çok önemlidir. Bu aşama da davalarda çok zaman alır. İstinaf Mahkemesinin ne kadar sürdüğü ile ilgili yazımızı okumak isteyebilirsiniz.

Çevrimiçi Yetkili Danışmanlık (OAC) nedir?

Günümüzde uzmanlığın gelişmesi sayesinde insanların iletişim kurması ve kendilerini ifade etmesi çok kolay. Bunun yanı sıra, moda endüstrisinin ne kadar çok iş ve zaman gerektirdiği açıktır. Bunun yanı sıra, ülkenin farklı şehirlerinden birçok insan bu alanda uzmanlaşmış avukatlar arıyor. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde, çevrimiçi yetkili danışmanlık hizmetine duyulan ihtiyaç kaçınılmaz hale geliyor.

On-line yetkili danışmanlık, yetkili yüz yüze danışmanlığın internet üzerinden sunulabileceği fikridir. Skype, Zoom ve diğer benzer hizmetler bu tür bir hizmet sağlamak için kullanılabilir. Başlangıçta, yetkilendirilmiş konu için gerekli tüm belge ve bilgiler bir avukata gönderilir. Avukat, planlanan randevuya kadar gerekli ön inceleme ve analizleri yapmalıdır. Görüşme randevu saatinde tamamlanır. Bu yöntem değerli zaman kaybını önler.

Nerede dava açabilirim?

Yetki sorununuzu çözmek için bir dava açmak istiyorsunuz ancak hangi mahkemede dava açacağınızı bilmiyor musunuz? Hem Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK) hem de Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK) uyarınca, adli konular yetkili ve görevli mahkemede açılmalıdır. Bunu yapmadığınız takdirde, davanız henüz hak ettiği seviyeye ulaşmadan usule ilişkin gerekçelerle reddedilebilir. Büyük olasılıkla uyuşmazlık konusu hakkında mahkeme karar verecektir. Yetkili mahkeme, uyuşmazlık konusuna bağlı olarak farklı yerel mahkemeler olabilir. Bir avukatın yardımı olmadan kendi başınıza dava açmayı planlıyorsanız, yetkin bir avukata danışmak isteyebilirsiniz.

Online Avukat Seansı Nedir?

Zamanı kısıtlı olanlar, seyahat ederek vakit kaybetmek istemeyenler ya da başka şehirlerde yaşayanlar bu yöntemle kaliteli danışmanlık hizmetlerine ulaşabilirler. İşte bir danışmanlık hizmetinin sahip olması gereken tüm özellikler. İşte bir danışmanlık hizmetinin sunabileceklerinin özeti.

  • Davacının davada neler talep edebileceği ve delillerin yeterli olup olmadığı da dahil olmak üzere birçok sorunun cevabı var. Cevaplar verilmiştir.
  • Davayı kendisi açan hizmet yararlanıcısına davanın olası sonucu, nasıl ilerleyeceği ve sonraki adımların neler olduğu gibi birçok konuda bilgi verilir.
  • Başvuru sahibinin hakları, dava açılması halinde en iyi şekilde nasıl cevap vereceği ve kendisini nasıl savunacağı değerlendirilecektir.
  • Müvekkil tarafından talep edilen belgeler incelenir ve yetkilendirmeye ilişkin sorular cevaplandırılır.

Avukat tutmak zorunlu mudur?

Bir kişinin dava açmak için avukat tutmasının gerekli olup olmadığı sorusu sıkça sorulan bir sorudur. Türkiye Cumhuriyeti’nde kesinlikle kendi başınıza dava açabilirsiniz. Kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: Bunu kendim yapabilecekken neden bir avukata para ödeyeyim? Pek çok kişinin talepleri, kurallara uymadıkları veya son başvuru tarihlerini kaçırdıkları ya da kendilerini düzgün bir şekilde savunmadıkları için reddedilmiştir. Bu nedenle, haklarınızın reddedilmediğinden emin olmak için yasal tavsiye almak daha iyidir.

Yetkili danışmanlığın maliyeti nedir?

Ne kadar ödeyeceğinizi bilmek, ne kadara mal olacağından daha önemlidir. Serbest piyasa geniş bir fiyat yelpazesine izin verir. Bu amaçla, Türkiye Barolar Birliği her yıl bir asgari ücret tarifesi yayınlar ve bu ücretler için bir alt tavan belirler. Bu tarife tüm avukatlar için geçerlidir. Bu, avukatların bu tarifede belirtilen oranlardan daha düşük ücret talep edemeyecekleri anlamına gelmektedir.

TBB’nin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesini yıllık olarak güncellediğini ve yayınladığını belirtmek gerekir. Bu bağlamda, 2021 yılı için oranları güncelleyeceğiz.

  • Bu ödeme ilk saatten sonra saat başına 325,00 TL artacaktır. Avukatın işyerinde yapılacak sözlü görüşme için yapılacak ödeme 1 saatten sonra saat başına 325,00TL artacaktır.
  • Avukat, bürosunda yapacağı sözlü görüşme için 1.125,00TL ücret alacaktır. İkinci saat için ücret saat başına 555,00 TL artar.
  • Bir avukat tarafından yazılı danışmanlık için ilk saat ücreti 1.125,00 Tl’dir. Ödeme saat başına 525,00 TL artar.
  • Avukatın düzenleyeceği her bir dilekçe, protesto, keşif veya ihbarname için ödenecek azami ücret 825,00 Türk Lirasıdır.
  • Kira kontratı, sözleşme ve benzeri belgelerin hazırlanması için avukat en az 1.080,00 TL ücret alacaktır. Tüzük veya yönetmelikler, miras sözleşmeleri, vasiyetnameler veya vakıf senetleri bir avukat tarafından hazırlanacaksa, asgari 3.280,00 TL ücret ödenmelidir. Şirket kuruluş sözleşmeleri, şirket değişiklikleri, birleşmeler ve diğer benzer konulardaki sözleşmeler gibi ticari sözleşmelerin bir avukat tarafından hazırlanması için asgari tutar 1.650,00 TL’dir.

Nasıl dava açarsınız?

Bu konu uzmanlık gerektirir. Başka bir deyişle, her davanın özellikleri değerlendirilmeli ve buna göre bir plan geliştirilmelidir. Bu noktada sadece bir avukat aracılığıyla çalışmanızı tavsiye ederiz. Davayı kendi başınıza açmayı planlıyorsanız bir avukata danışmalısınız. Aşağıda nasıl dava açılacağına ilişkin özet bilgiler yer almaktadır:

Yapmanız gereken ilk şey bir dava dilekçesi hazırlamaktır. Dava dilekçesinde davanızı açmayı planladığınız mahkemeye ilişkin bilgiler, ilgili olaylar ve yerleri, yetki uyuşmazlığı ve talep edilen bilgiler yer almalıdır. Dilekçeyi hazırladıktan sonra mahkemeye gidebilir ve gerekli harç ve masrafları ödeyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen “Dava nasıl açılır” yazımızı okuyunuz.

Şirketler için yetkili danışmanlık ücreti nedir?

Gerçek kişilerde olduğu gibi yetkili şirketler de yetkili hukuki danışmanlık hizmetinden faydalanabilir. Şirketler sürekli iş yaptıkları için önleyici düzenlemeler söz konusu olduğunda uzun süre devam edecek bir hizmet isterler. Bu hizmeti saf insanlar gibi bir kerede almazlar, zaman içinde alırlar. Türk Ticaret Kanunu’nun sıkı resmi gereklilikleri göz önüne alındığında, devam eden işleri yürütmenin en iyi yolu budur.

Nitelikli avukat eksikliği şirketler için önemli bir sorundur. Koro oluşturmak için avukatlara küçük meblağlar ödeyen firmalar, er ya da geç daha büyük parasal kayıplara uğrayacaklardır. Avukatlara duyulan ihtiyaç, ortaklarla yapılan sözleşmeler ve temerrüde düşenler de dahil olmak üzere birçok durumda açıkça görülmektedir.

Şirketler ne kadar ödemelidir? Bu soruya şeffaf bir şekilde cevap vermek mümkün değildir. Bu durumda taraflar arasındaki yetkili danışmanlık anlaşması önemli olacaktır. Sözleşme tarafların yükümlülüklerini tanımlayacaktır. Bu noktada, ödeme konusunun çözüme kavuşturulması muhtemeldir. Taraflar parça başına veya aylık bir maliyet üzerinde karar kılabilirler. Gerçekte, her ay sabit bir miktar ödemek normdur. Yetkili aylık danışmanlık ödemesi ne kadardır? Bu tutar, şirketin büyüklüğü ve yetkilendirilen işlem sayısı gibi birçok faktöre bağlıdır. Ayrıca sağlanacak hizmetin türüne de bağlıdır. Ortalama bir ödeme için, hizmet ödemeleri 30 gün içinde 1.000 TL ile 100.000 TL arasında değişebilir.

Bir avukatın enerjisini nasıl verebilirsiniz?

Öncelikle, yetkin bir danışmanlık hizmeti almak için bir avukatın etkisi konusunda endişelenmenize gerek olmadığını açıkça belirtmek isteriz. Bir avukatın sizin adınıza dava açmasını istiyorsanız, bir vekaletname gereklidir. Vekaletnameyi noter verebilir. Avukatlık ücretini ödedikten sonra, seçtiğiniz konularda sizi temsil etmesi için seçtiğiniz bir avukatı atayabilirsiniz.

Yetkin danışmanlık için ücretsiz bir kaynak var mı?

Bir avukatın danışmanlığı ücretsiz olabilir mi? Daha önce de belirttiğimiz gibi, avukatlar danışmanlık hizmetleri için TBB tarafından belirlenen asgari ücretin altında ödeme talep edemezler. Profesyonellik söz konusu olduğunda, ücretsiz danışmanlık bir seçenek değildir. Avukatın görüşünü bir avukata dava açması için verirseniz, herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Bazı durumlarda, daha önce de belirttiğimiz gibi, verilen hizmet için bir ücret alınmaktadır.

Genel olarak, ücretsiz bir telefon danışma hattı sunmak kabul edilemez. Derinlemesine analiz gerektiren soruların ve yasal bir konuyla ilgili olarak izlenecek en iyi yolun yetkili tavsiye kapsamında olduğunu vurgulamak isteriz. Bu nedenle, bu tür sorularda yasal tavsiye almak için bir avukata danışmak en iyisidir.

Talep dilekçesi nasıl olmalıdır?

Dava dilekçesi de diğer tüm dilekçeler gibi belirli kurallara göre yazılmalıdır. Bu makale bu konu hakkında detaylı bilgi içermektedir. dilekçe örneği. Aşağıda bir dava dilekçesinde yer alması gereken başlıca hususlar yer almaktadır:

  • Davacının adı ve soyadı, TC kimlik numarası ve ikamet ettiği adres.
  • Mahkeme, davadan sorumlu makam ve mevcut deliller;
  • İfadeniz, deliliniz, tanığınız, davanın özellikleri ve ilgili diğer tüm belgeler;
  • Davanızın niteliğine ve içerdiği konulara göre emsal Yargıtay kararlarını talep edebilirsiniz.
İşçi avukatı seansı nedir?

Hukuki sorunlarınızla ilgili olarak profesyonel bir avukata danışmanın en doğrusu olacağı konusunda hemfikir olduk. Titizlik ve derin bilgi gerektiren bu alan, konuya hakimiyet ve teknik detay bilgisi gerektirmektedir. Hem çalışan hem de işveren bu konuda yetkin bir danışmanlıktan faydalanacaktır. Bu sayede hak kayıplarının ve maddi kayıpların önüne geçilebilecektir.

Bu hizmet, örneğin, işten çıkarılan bir çalışanın haklarını belirlemek için kullanılabilir. tazminat hesaplayın. Ayrımcılık tazminatı, yardımdan mahrum bırakma tazminatı gibi tazminat türleri. Bu alan ayrıca şunları da içerir. Bu alan ayrıca işe iade, hizmete adanma, iş kazaları vb. ile ilgili davaları da içerir. Bu alanda birçok farklı dava türü bulunmaktadır. İstifa eden bir işçinin hakları, sözleşmenin hazırlanması ve feshi ya da iş kazası tazminatının hesaplanması gibi çok çeşitli konularda yetkili danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu alandaki yetkili ihtilafların sayısının sınırsız olduğunu görebilirsiniz. Bu düzeyde bir uzmandan tavsiye almak en iyi seçeneğinizdir.

İnsanların yasalar denizinde haklarını kaybetmelerini engellemeye çalışırken yetkin bir tavsiye almak çok önemlidir.

Kısacası, hukuki danışmanlık, bir avukatın konut sakinlerini ve firmaları yetkinlik konularında bilgilendirmesi veya eğitmesidir. Avukat hem saf insanlara hem de yetkili kişilere sorunu çözmeleri için yardımcı olur. Yetkili danışmanlığın kapsamı, başından sonuna kadar her şeyi içerir. Olası durumların analiz edilmesini, atılacak en iyi adımlara karar verilmesini, bireye fayda veya zarar sağlayacak durumun değerlendirilmesini ve nasıl…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *